Eğitim

Bölümümüz Lisans programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=1202&birim=isletme__lisans_programi__(orgun_ogretim)

İşletme Bölümü Yandal Programı, bölümümüzde Doç.Dr. Ebru DOĞAN ve Doç.Dr. Burçay YAŞAR AKÇALI koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Yandal programı, öğrencilerin ilgi duydukları ikinci bir lisans programında eş zamanlı olarak ders alarak sertifika almalarını sağlayan bir programdır. Bu programa, en erken üçüncü ve en geç altıncı yarıyılın başında başvurular kabul edilmektedir. Öğrencinin yandal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar alması gereken tüm dersleri başarmış olması ve başvuru sırasında anadal programındaki ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) en az 2.50 olması gerekir. Öğrenci, aynı anda sadece bir yandal programına kayıt yaptırabilir.

Yandal programını tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları alanda, başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenir. Öğrencinin bu belgeyi alabilmesi için anadal AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir. Anadal programında AGNO’su 2.00’nin altına düşen öğrenci izleyen dönemde yandal programından ders alamaz. Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ancak yandal programını bitiremeyen öğrencilere ilgili yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl ek süre tanınır. Anadal programından mezun olan ancak yandal programını tamamlayamayan öğrencilere anadal programına ait lisans diplomaları verilir. Yandal programı için ayrı not durum belgesi düzenlenir. Öğrencinin, yandal programında başarılı olduğu dersler, anadal not durum belgesinde gösterilmez ve AGNO’ya katılmaz. Öğrenci yandal programını her zaman kendi isteği ile bırakabilir. Yandal programından ayrılan öğrenci, varsa başarısız olduğu yandal programı derslerini başarmak zorunda değildir.

Kontenjanlar, başvuru tarihleri ve özel koşullar akademik yılın başında ilgili Dekanlık tarafından duyurulur. Duyuruları takip etmenizi ve ilgi duyduğunuz farklı alanlarda da kendinizi geliştirmenizi tavsiye etmekteyiz. Daha detaylı bilgi için koordinatör hocalarınızı ziyaret edebilir veya üniversitenin sitesinde yer alan yandal programı yönergesini inceleyebilirsiniz.

İşletme Bölümü Çift Anadal Programı, bölümümüzde Doç.Dr. Burçay YAŞAR AKÇALI ve Dr.Öğr.Üyesi Yiğit Yurder koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Çift anadal programı, eş anlı olarak aynı fakültenin iki farklı bölümünden ders alıp, iki farklı diplomaya sahip olmanızı sağlayan bir programdır. Bu programa, 2. veya 3. sınıfın başında başvurular kabul edilmektedir.

Öğrencinin çift anadal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında alması gereken tüm dersleri başarmış olması, başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının (AGNO) en az 3.00 olması gerekir. Öğrenci, aynı anda birden fazla çift anadal programına kayıt olamaz. Ancak çift anadal diploma programında kayıtlı öğrenci şartları taşıması halinde bir yandal programına da kayıt yaptırabilir.

Öğrenci, çift anadal programını her zaman kendi isteği ile bırakabilir. Anadal ve çift anadal programlarında yer alan ve eşdeğer sayılabilecek dersler, ilgili diploma programları tarafından kararlaştırılır ve varsa daha önce alınanlar, öğrencinin programa kabulü sırasında; diğerleri ise alındıkları dönem içinde, Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir. Anadal ve çift anadal programlarında eşdeğer sayılan dersler, öğrencinin her iki diploma programındaki yarıyıl kayıtlarında yer alır ve her iki not durum belgesinde de gösterilir. Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için anadal AGNO’sunun en az 3.00 olması gerekir. Anadal programından mezuniyet hakkı elde eden ve çift anadal programını en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye, çift anadal programına ait lisans diploması verilir.

Kontenjanlar, başvuru tarihleri ve özel koşullar akademik yılın başında ilgili Dekanlık tarafından duyurulur. Duyuruları takip etmenizi ve ilgi duyduğunuz farklı alanlarda da kendinizi geliştirmenizi tavsiye etmekteyiz. Daha detaylı bilgi için koordinatör hocalarınızı ziyaret edebilir veya üniversitenin web sitesinde yer alan çift anadal programı yönergesini inceleyebilirsiniz.

Bölümümüz Tezli Yüksek Lisans programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=1831&birim=isletme_(iktisat)__tezli_yuksek_lisans_programi__(orgun_ogretim)

Bölümümüz Doktora programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=2233&birim=isletme_(iktisat)__doktora_programi__(orgun_ogretim)

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü   İşletme (İktisat) Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programı  Bilimsel Hazırlık Programı Dersleri

08.09.2016 tarih 29825 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 30. Madde uyarınca, lisans ve/veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlik programından farklı alanda almış öğrencilere ve lisans ve/veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yükseköğretim kurumu dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olan yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik öğrencilerine, anabilim/anasanat/bilim/sanat dalı ve program başkanlığının önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulunun kararıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilmektedir.
 
2020-2021 Güz Yarıyılı'nda ve sonrasında Bilimsel Hazırlık Programı'na kaydolmuş olan öğrenciler için geçerli olmak üzere İşletme (İktisat) Doktora ve Tezli Yüksek Lisans programlarındaki öğrencilerin alması gereken zorunlu bilimsel hazırlık dersleri belirlenmiştir. Bilimsel Hazırlık Programına dâhil olan öğrenciler Güz ve Bahar dönemlerinde 5 (beş)’er ders olmak üzere toplam 10 (on) ders seçecektir. Aşağıdaki tabloda bu dersler belirtilmiştir.
 
Program süresi en çok 2 (iki) yarıyıldır. Bu süre dönem izinleri dışında uzatılamaz ve süre sonunda başarılı olamayan öğrenci Bilimsel Hazırlık Programından başarısız sayılır. İlgili yönetmeliğin 30. maddesinin 6. fıkrasına göre BHP öğrencilerinin başarı koşulları, lisansüstü programdaki başarı değerlendirme ölçütlerine göre belirlenir.


BHP öğrencisi, lisans döneminde BHP’de yer alan dersi ya da dersleri almış ve başarılı olmuş ise, başarılı olduğu derse ait transkript ve izlence ile ilgili dersten muaf tutulma talebinde bulunabilir. İlgili dersten muafiyet talebi dersin içeriği, kredisi ve AKTS’si dikkate alınarak muafiyet komisyonunca değerlendirilir.

GÜZ DÖNEMİ Dersleri BAHAR DÖNEMİ Dersleri
İşletme Yönetim ve Organizasyon
Finansal Muhasebe Sayısal Karar Verme Teknikleri
Pazarlama İlkeleri Tüketici Davranışları
Üretim Yönetimi Denetim
Finansal Yönetim Finansal Analiz