Eğitim

Bölümümüz Lisans programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=1202&birim=isletme__lisans_programi__(orgun_ogretim)

Bölümümüz Tezli Yüksek Lisans programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=1831&birim=isletme_(iktisat)__tezli_yuksek_lisans_programi__(orgun_ogretim)

Bölümümüz Doktora programı ders içeriklerine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://ebs.istanbul.edu.tr/home/program?id=2233&birim=isletme_(iktisat)__doktora_programi__(orgun_ogretim)

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
İşletme (İktisat) Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programı
Bilimsel Hazırlık Programı Dersleri

08.09.2016 tarih 29825 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 30. Madde uyarınca, lisans ve/veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlik programından farklı alanda almış öğrencilere ve lisans ve/veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yükseköğretim kurumu dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olan yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik öğrencilerine, anabilim/anasanat/bilim/sanat dalı ve program başkanlığının önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulunun kararıyla bilimsel hazırlık programı uygulanabilmektedir.
 
2020-2021 Güz Yarıyılı'nda ve sonrasında Bilimsel Hazırlık Programı'na kaydolmuş olan öğrenciler için geçerli olmak üzere İşletme (İktisat) Doktora ve Tezli Yüksek Lisans programlarındaki öğrencilerin alması gereken zorunlu bilimsel hazırlık dersleri belirlenmiştir. Bilimsel Hazırlık Programına dâhil olan öğrenciler Güz ve Bahar dönemlerinde 5 (beş)’er ders olmak üzere toplam 10 (on) ders seçecektir. Aşağıdaki tabloda bu dersler belirtilmiştir.
 
Program süresi en çok 2 (iki) yarıyıldır. Bu süre dönem izinleri dışında uzatılamaz ve süre sonunda başarılı olamayan öğrenci Bilimsel Hazırlık Programından başarısız sayılır. İlgili yönetmeliğin 30. maddesinin 6. fıkrasına göre BHP öğrencilerinin başarı koşulları, lisansüstü programdaki başarı değerlendirme ölçütlerine göre belirlenir.

BHP öğrencisi, lisans döneminde BHP’de yer alan dersi ya da dersleri almış ve başarılı olmuş ise, başarılı olduğu derse ait transkript ve izlence ile ilgili dersten muaf tutulma talebinde bulunabilir. İlgili dersten muafiyet talebi dersin içeriği, kredisi ve AKTS’si dikkate alınarak muafiyet komisyonunca değerlendirilir.

GÜZ DÖNEMİ Dersleri BAHAR DÖNEMİ Dersleri
İşletme Yönetim ve Organizasyon
Finansal Muhasebe Sayısal Karar Verme Teknikleri
Pazarlama İlkeleri Tüketici Davranışları
Üretim Yönetimi Denetim
Finansal Yönetim Finansal Analiz